Jabłko ekologiczne

Owoc liofilizowany konwencjonalny
Kraj pochodzenia Polska
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy

Opis

Anglicy często powtarzają: „Zjedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny”. 
W powiedzeniu tym jest sporo prawdy, ponieważ jabłka są bogate w witaminę C, potas oraz żelazo. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Mają ponadto działanie moczopędne, więc mogą zmniejszać obrzęki nóg. Owoce te są sycące, dlatego zalecane są przy odchudzaniu. Nie tylko pomagają nam schudnąć, ale również ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm. W ten sposób wzmacniają paznokcie, włosy i zęby.

Właściwości

w 100g  
Wartość energetyczna:  746 kJ/179 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 
2,1 g
0,46 g
Węglowodany:
w tym cukry:
76,6 g
55,5 g
Błonnik: 15,0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,05 g

podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic

Oferta dla firm

Zamówienia hurtowe

Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.

Dowiedz się więcej
Zapytanie ofertowe0