Jagoda ekologiczna

Owoc liofilizowany konwencjonalny
Kraj pochodzenia Polska
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy

Opis

Jagoda wspomaga leczenie chorób oczu, jest stosowana w leczeniu tzw. kurzej ślepoty, a także 
w leczeniu zwyrodnienia plamki żółtej. Pomaga również  w infekcjach układu moczowego, 
a znajdujące się w niej flawonoidy (przeciwutleniacze) mają działanie antynowotworowe, chronią przed rakiem jelit i obniżają poziom cholesterolu. Wspomagają pracę układu krążenia, wzmacniają włosowate naczynia krwionośne, uniemożliwiając przenikanie do nich cholesterolu.

Właściwości

w 100g  
Wartość energetyczna:  1558 kJ/368 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 
2,1 g
0,2 g
Węglowodany:
w tym cukry:
75,4 g
62,1 g
Błonnik: 15,0 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0,02 g

podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic

Oferta dla firm

Zamówienia hurtowe

Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.

Dowiedz się więcej
Zapytanie ofertowe0