
Malina
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |

Opis
Maliny to doskonały zastrzyk witaminy C. Świetnie uzupełniają wszelkie niedobory witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz kwasu foliowego. Błonnik zawarty w tych owocach pomaga nie tylko w odchudzaniu, ale także przy zaparciach oraz poprawia motorykę jelit. Te drobne, czerwone owoce zawierają duże ilości minerałów, jak potas, wapń, magnez i żelazo, co czyni je prawdziwą skarbnicą odżywczych substancji.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1558 kJ/373 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
9,8 g 0,7 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
46,1 g 14,3 g |
Błonnik: | 30,7 g |
Białko: | 9,8 g |
Sól: | 0,03 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej