
Porzeczka czarna
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |

Opis
100 g czarnych porzeczek pokrywa prawie 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C. W tradycyjnej medynie ludowej owoce stosowane są przy infekcjach górnych dróg oddechowych, jak również artretyzmie czy reumatyzmie. Można je stosować pomocniczo przy wypadaniu włosów, a nawet jako okłady na ślady po ukąszeniach komarów czy meszek.
Polecane są pomocniczo przy niedokrwistości, skazie krwotocznej, zaćmie, złej krzepliwość krwi, wypadaniu włosów i zębów.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1479 kJ/353 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
6,1 g 1,1 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
53,9 g 45,4 g |
Błonnik: | 27,2 g |
Białko: | 7,0 g |
Sól: | 0,04 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej