Porzeczka czerwona
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Czerwone porzeczki posiadają nie tylko właściwości zdrowotne, lecz także pielęgnacyjne. Dzięki dużej zwartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi. Owoce te są źródłem witaminy C, PP, żelaza i garbników, które działają ściągająco, tonizująco
i antybakteryjnie. Dzięki dużej zawartości potasu są polecane osobom mającym problemy z sercem czy ciśnieniem krwi. Owoce porzeczki świetnie wspomagają naturalnie leczenie przy schorzeniach z wątrobą, reumatyzmem, wyczerpaniem nerwowym, anemią i miażdżycą.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1393 kJ/331 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
1,2 g 0,1 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
58,3 45,2 g |
Błonnik: | 26,4 g |
Białko: | 8,6 g |
Sól: | 0,02 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej