Śliwka
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Śliwki poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego.
Zawierają ważne składniki mineralne jak potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Śliwki mają sporo witamin z grupy B, dlatego od wieków cieszą się opinią owoców wpływających kojąco na układ nerwowy i poprawiających samopoczucie.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1532 kJ/362 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,1 g 0,4 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
76,3 g 52,8 g |
Błonnik: | 11,8 g |
Białko: | 3,7 g |
Sól: | 0,06 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej