Truskawka
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Truskawki to doskonałe źródło witaminy C. Znajdziemy w niej również witaminy B2, B3 (niacynę), A i E oraz fosfor i krzem (wzmacniają kości, korzystnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie), magnez (odpowiada za prawidłowe działanie układu nerwowego), mangan (zapobiega zmęczeniu i poprawia pamięć), potas, wapń, żelazo i cynk. Ponadto odkwaszają organizm, obniżają poziom "złego" cholesterolu LDL, zmniejszają ryzyko zawału, regulują poziom cukru we krwi.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1600 kJ/380 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
6,0 g 0,5 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
67,0 g 45,7 g |
Błonnik: | 15 g |
Białko: | 7,0 g |
Sól: | 0,01 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej