Wiśnia
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Swoje cenne właściwości wiśnia zawdzięcza m.in. dużym ilościom żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia czy witaminie C, P, A oraz z grupy B. W wiśni obecna jest również pektyna, która przyśpiesza tempo trawienia, obniża poziom „złego” cholesterolu, pomaga pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn. Ponadto uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. Wiśnie działają antybakteryjnie, odtruwająco, przeciwzapalnie i regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie. Z badań ekspertów wynika, że regularne spożywanie wiśni może zredukować tkankę tłuszczową, zwłaszcza brzuszną. Jedzenie wiśni chroni przed chorobami układu krążenia i serca, zapaleniem tętnic, anemią, żylakami.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1556 kJ/368 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,0 g 0,5 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
73,7 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej