Jeżyna
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska, Serbia |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Jeżyna jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę C, prowitaminę A, garbniki, a także w potas, wapń i magnez. Owoce jeżyny mają korzystny wpływ na pracę przewodu pokarmowego, a także układu nerwowego, ponieważ wykazują właściwości uspokajające. Ponadto wzmacniają odporność organizmu.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1424 kJ/339 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,4 g <0,1 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
59,0 g 59,0 g |
Błonnik: | 27,7 g |
Białko: | 6,5 g |
Sól: | 0,01 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej