Wiśnia ekologiczna

Owoc liofilizowany konwencjonalny
Kraj pochodzenia Polska
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy

Opis

Swoje cenne właściwości wiśnia zawdzięcza m.in. dużym ilościom żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia czy witaminie C, P, A oraz z grupy B. W wiśni obecna jest również pektyna, która przyśpiesza tempo trawienia, obniża poziom „złego” cholesterolu, pomaga pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn. Ponadto uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. Wiśnie działają antybakteryjnie, odtruwająco, przeciwzapalnie i regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie. Z badań ekspertów wynika, że regularne spożywanie wiśni może zredukować tkankę tłuszczową, zwłaszcza brzuszną.  Jedzenie wiśni chroni przed chorobami układu krążenia i serca, zapaleniem tętnic, anemią, żylakami.

Właściwości

w 100g  
Wartość energetyczna:  1556 kJ/368 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 
2,0 g
0,5 g
Węglowodany:
w tym cukry:
73,7 g
 

podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic

Oferta dla firm

Zamówienia hurtowe

Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.

Dowiedz się więcej
Zapytanie ofertowe0