
Jagoda ekologiczna
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |

Opis
Jagoda wspomaga leczenie chorób oczu, jest stosowana w leczeniu tzw. kurzej ślepoty, a także
w leczeniu zwyrodnienia plamki żółtej. Pomaga również w infekcjach układu moczowego,
a znajdujące się w niej flawonoidy (przeciwutleniacze) mają działanie antynowotworowe, chronią przed rakiem jelit i obniżają poziom cholesterolu. Wspomagają pracę układu krążenia, wzmacniają włosowate naczynia krwionośne, uniemożliwiając przenikanie do nich cholesterolu.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1558 kJ/368 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,1 g 0,2 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
75,4 g 62,1 g |
Błonnik: | 15,0 g |
Białko: | 4,6 g |
Sól: | 0,02 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Oferta dla firm
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej