Jabłko
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Polska |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Anglicy często powtarzają: „Zjedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny”.
W powiedzeniu tym jest sporo prawdy, ponieważ jabłka są bogate w witaminę C, potas oraz żelazo. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Mają ponadto działanie moczopędne, więc mogą zmniejszać obrzęki nóg. Owoce te są sycące, dlatego zalecane są przy odchudzaniu. Nie tylko pomagają nam schudnąć, ale również ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm. W ten sposób wzmacniają paznokcie, włosy i zęby.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 746 kJ/179 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,1 g 0,46 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
76,6 g 55,5 g |
Błonnik: | 15,0 g |
Białko: | 2,1 g |
Sól: | 0,05 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej