Winogrono czerwone

Owoc liofilizowany konwencjonalny
Kraj pochodzenia Chile, Włochy, Maroko, Hiszpania
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy

Opis

Hipokrates właściwości winogron porównywał do właściwości miodu.  
Winogrona zawierają dużo potasu, są bogate w fosfor, wapń, magnez, chlor, cynk, miedź i bor. Działają odżywczo na mózg, regulują pracę systemu nerwowego. Owoce te zawierają również witaminę A, która korzystnie działa na wzrok i witaminy z grupy B, które łagodzą stres. Bogate są także w żelazo, które zapobiega anemii i jod, który reguluje pracę tarczycy. Dzięki zawartości błonnika owoce te poprawiają perystaltykę jelit.

Właściwości

w 100g  
Wartość energetyczna:  1608 kJ/379 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 
0,8 g
0,3 g
Węglowodany:
w tym cukry:
87,1 g
78,4 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,03 g

podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic

Występuje jako

Kawałki
Dodaj do zapytania Dodano do zapytania Usuń z zapytania Szczegóły

Opis

Winogrono czerwone liofilizowana - kawałki nieregularne, wielkość cząstek 1 do 10 mm

Parametry logistyczne

Waga opakowania: 10 kg
Opakowanie jednostkowe: worek polietylenowy lub worek z folii aluminiowej
Opakowanie zbiorcze: karton
Ilość kartonów na palecie: 16
Oferta dla firm

Zamówienia hurtowe

Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.

Dowiedz się więcej
Zapytanie ofertowe1