Winogrono czerwone
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Chile, Włochy, Maroko, Hiszpania |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Hipokrates właściwości winogron porównywał do właściwości miodu.
Winogrona zawierają dużo potasu, są bogate w fosfor, wapń, magnez, chlor, cynk, miedź i bor. Działają odżywczo na mózg, regulują pracę systemu nerwowego. Owoce te zawierają również witaminę A, która korzystnie działa na wzrok i witaminy z grupy B, które łagodzą stres. Bogate są także w żelazo, które zapobiega anemii i jod, który reguluje pracę tarczycy. Dzięki zawartości błonnika owoce te poprawiają perystaltykę jelit.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1608 kJ/379 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,8 g 0,3 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
87,1 g 78,4 g |
Błonnik: | 4,6 g |
Białko: | 3,6 g |
Sól: | 0,03 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej