
Kiwi
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Chile |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |

Opis
Regularne spożywanie kiwi wzmacnia odporność, skraca czas leczenia infekcji, chroni przed depresją i <a data-cke-saved-href="http://" href="http://" http:="" www.medonet.pl="" dolegliwosci,dolegliwosci-profil,1655758,1,objawy-raka,index.html"="" target="_blank">nowotworami. Dzięki swoim niesamowitym właściwościom owoc kiwi ma zbawienny wpływ na serce, a wysoka zawartość witamin C i E zapobiega miażdżycy. Kiwi jest sprzymierzeńcem osób chorych na cukrzycę. Świetnie sprawdza się również w dietach odchudzających i chroni oczy przed zmianami zwyrodnieniowymi.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1577 kJ/375 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
4,8 g 0,2 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
68,9 g 40,6 g |
Błonnik: | 14,5 g |
Białko: | 6,6 g |
Sól: | 0,04 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej