Mango
Owoc liofilizowany konwencjonalny | |
Kraj pochodzenia | Indie |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy |
Opis
Mango nazywa się “owocem młodości” z powodu zawartości związków beta-karotenu, które chronią przed działaniem promieni UV. Hamuje rozwój nowotworów, głównie raka piersi i okrężnicy oraz łagodzi stany zapalne. Jest bardzo odżywcze, przez co zaleca się go osobom osłabionym lub wracającym do zdrowia. Owoc ten, to także bogate źródło witamin i składników odżywczych . Wśród nich znajdziemy witaminy A, C, E, PP oraz witaminy z grupy B oraz potas, wapń i magnez. Mango uznaje się za jedno z bogatszych źródeł miedzi, biorącej udział w produkcji czerwonych krwinek.
Właściwości
w 100g | |
Wartość energetyczna: | 1612 kJ/382 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,9 g 0,7 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
80,4 g 45,8 g |
Błonnik: | 11,1 g |
Białko: | 2,9 g |
Sól: | 0,03 g |
podane wartości są wartościami przybliżonymi, obliczonymi na podstawie dostępnych tablic
Występuje jako
Zamówienia hurtowe
Wzbogać ofertę swojej firmy najwyższej jakości produktami. To idealny moment, zwłaszcza w czasach, kiedy zdrowe żywienie stało się ogólnie panującą modą.
Dowiedz się więcej